fbpx

Optimeret indeklima

Ekspert i energibesparelser

Indeklima - måling og forbedring

Daugaard Energi screener og optimerer bygningers indeklima. Vi henvender os til virksomheder, skoler, industri, landbrug og offentlige bygninger som fx museer. Vi arbejder også med private boliger.  

Vi identificerer og løser indeklimaproblematikker. Kontakt din speicialist i indeklimaoptimering, hvis det handler om indeklima.

KONTAKT

Indeklima: luftkvalitet, støj og lys

Luftkvalitet, støjniveau og mængden af CO2 i private boliger og på arbejdspladser kan være afgørende for menneskers trivsel og bygningers tilstand. Det er samtidig indeklimafaktorer, som vi kan måle og identificere nøjagtigt. Skimmelsvamp er for eksempel et almindeligt symptom på et dårligt indeklima, idet skimmesvamp trives fremragende i en relativ fugtighed på over 80 procent. 

Ventilation og indeklimaproblematik

Det er vigtigt, at ventilationsanlæg, varmekilde, bygningens vedligehold og belastning fra menneskers adfærd (eller fx en varme- eller kuldeafgivende produktion) ikke modarbejder hinanden. Det kan resultere i dårligt indeklima, syge medarbejdere, dårligere indlæring hos skoleelever og for dyre varmeregninger.

Vejen til det optimale indeklima

Daugaard Energi konsulterer og hjælper virksomheder, ejendoms- og bygningsadministratorer og privatpersoner med at opnå det optimale indeklima i boliger, på arbejdspladser og offentlige bygninger.

Fakta om skimmelsvamp

Skimmelsvampe findes over alt i naturen, og skimmelsvampe elsker fugt. Når den relative luftfugtighed (luftens indhold af fugt ved en bestemt temperatur) er over 80 procent, kan skimmelsvamp vokse på organisk materiale som tapet, træ, isolering, puds, gipsplader og stuk.

Måling af indeklimafaktorer

I dag kan vi meget nøjagtigt monitorere indeklimaet via et IC-meter i ét eller flere rum. Vi bruger målingerne til at logge indeklimaproblematikker. Siden analyserer og kortlægger vi, hvad der vil være den bedste og mest rentable vej til at sikre en god luftkvalitet samt de bedste temperatur-, lys- og lydforhold.

Fakta om indeklima og skolegang

Med et godt indeklima i undervisningslokalerne kan folkeskoleelever hakke et helt år af deres skolegang. Godt indeklima skaber bedre trivsel og dermed bedre vilkår for, at børn og unge kan lære bedre og hurtigere.

Kilde: Realdanias rapport ”Indeklima i Skoler”

Ventilationsteknik og varmekilder

Ventilationsanlæg er en meget vigtig faktor i adskillige indeklima-problematikker. Vores erfaring er dog, at mange virksomheder og private husejere kører både nye (og dyrt indkøbte) og ældre ventilations- og varmeanlæg uhensigtsmæssigt eller med forkerte indstillinger. Det kan betyde unødvendigt høje udgifter til varme og el og i værste fald skade bygningerne og menneskers trivsel.

Vi hjælper med at indregulere og optimere forskellige ventilationsanlæg og klimaanlæg - og kommer med forslag til fremadrettede løsninger.

Vi hjælper med at beregne, energioptimere og vælge varmekilde - eller genanvende procesvarme.

Vi hjælper private og virksomheder med at søge om energibesparelsestilskud (gratis).

Familie - Nærvarmeværket

Politiets Efterretningstjeneste havde det

Vores kunde udtaler: ”Spar fem rydder altid bordet”. Forstået på den måde, at når man oplever, at det er for varmt eller koldt, eller at det føles tørt på arbejdspladsen, bruger man konsekvent IC-Meter til at få fakta på bordet.

Klimasikring af kunsthal før vigtig udstilling

Opgave: Klimasikring af museet Kunsthal Charlottenborg i forbindelse med lån af udstillingsgenstande. Målsætning: At holde en temperatur på mellem 18 og 22 grader og en luftfugtighed på 45 – 55 %. Museet skulle også kunne dokumentere overfor ejer af kunstgenstandene, at rammerne for indeklimaet blev overholdt døgnet rundt.

Politiets Efterretningstjeneste

Daugaard Energi er etableret af elektriker Flemming Daugaard tilbage i 2010. Vi løser en lang række indeklima- og energiproblematikker i hele landet. Vi arbejder både i jylland, på Fyn og på Sjælland. Vores primære fokus er på grøn og bæredygtig energi i alt det, vi arbejder med.

Vi brænder for et sundere helbred for mennesker, mindre vedligehold af bygninger og ikke mindst bedre energiøkonomi for virksomheder og private husejere. Som eksperter står grøn energi, bæredygtighed og de 17 verdensmål højt på vores dagsorden.

Image
Daugaard Energi - Logo

Specialister i optimering af energi og indeklima
Daugaard Energi ApS
Åkandevej 13
DK-8830 Tjele
T: +45 30 26 68 13
E: fd@daugaardenergi.dk

Privatlivspolitik
Cookiepolitik