Projekter

Kunsthallen Charlottenborg

Kunsthallen Charlottenborg

Kunsthal Charlottenborg Gry Stangegård skulle klimasikre et af deres gallerier i forbindelse med en forestående udstilling.  De udstillede værker af Jeff Koons, skulle sikres en rumtemperatur på 18 til 22 grader, samt en relativ fugtighed på 45 til 55 %. Charlottenborg henvendte sig til os omkring opgaven, hvor rådgivning  og vejledning til at overholde værdierne for indeklimaet for de udstillede værker. 

Vi løste opgaven ved indledningsvis at installere IC-meter forskellige steder i Kunsthallen, for derved at danne os et overblik hvordan indeklimaet var, målinger blev foretaget i sensommeren 2019. Udfordringen blev når udstillingen åbnede så ville det være vinter og deraf en  meget tør luft. 

Vi installerede varmepumpe der kunne klare køling og opvarmning af galleriet, og derved holde en præcis temperatur henover vinteren, samtidig med at vi installerede en befugter således at vi holdt den relative fugtighed på præcis 50 %. De meget store ovenlys blev blændet af og efterisoleret, da disse ovenlys var placeret direkte ud mod uisoleret tagkonstruktion.  

Til overvågning og efterfølgende dokumentation anvendt vi IC-meter, der kunne give alarmer hvis fugt og temperatur var udenfor grænseværdierne.

Date

1. januar 2020

Tags

Indeklima, IC Meter

Specialister i optimering af energi og indeklima

Kontakt

Daugaard Energi ApS

Åkandevej 13 
DK-8830 Tjele

T: +45 30 26 68 13

E: fd@daugaardenergi.dk