Artikler

Previous Next

Hvordan er CO2-niveauet i dit soveværelse?

Vi danskere burde gå meget mere op i indeklimaet i vores huse. Alt for mange lever nemlig med skadelige partikler og et for højt CO2-niveau indendøre, og det går ud over både sundheden og nattesøvnen.

 

Tænker du over indeklimaet i dit hus? Der hvor du sover, spiser og lever sammen med dine børn?

“Vores indeklima har så meget at sige for vores sundhed, og hvordan vi har det. Hvorfor tror du, at man altid sover så godt om natten, hvis man ligger udenfor i et telt med masser af frisk luft?”, siger Flemming Daugaard.

Han forklarer, at hvis du sover i dit soveværelse og lukker alle døre uden at lufte ud, så kan CO2-niveauet blive op til ti gange så højt i løbet af natten: “Så får din hjerne ikke det ilt, den skal have, og din krop kan ikke restituere optimalt. Der sker faktisk en lille form for kvælning.”

Spar penge ved at gå op i indeklimaet

Flemming Daugaard er indehaver af Daugaard Energi, hvor han rådgiver i, hvordan man optimerer sit indeklima og sparer på energien og varmeregningen. Derudover sælger han indeklima-målere, der kan følge fugten, temperaturen og udluftningen i et rum.

“De fleste burde gå meget mere op i deres indeklima. For det er så vigtigt, at vi får luftet ud og ikke lader være, fordi vi vil spare på energien, siger Flemming Daugaard og fortæller, at det er lige modsat:

“Når vi ikke lufter ud, bliver luften fugtig og dyrere at varme op. ”

Han forklarer, at mange eksempelvis overser, at det automatiske udluftningssystem i deres nybyggeri ikke er indstillet optimalt.

Indlæring og effektivitet

Udover at hjælpe private rådgiver Flemming Daugaard også virksomheder og skoler, der ikke vil gå på kompromis med indeklimaet. For et dårligt indeklima påvirker både vores evne til at være effektive og lære:

“Der er undersøgelser, der viser, at man kan skære et helt år af skoletiden, hvis man bare har styr på indeklimaet. Fordi elevernes måde at tænke på bliver så meget bedre, når indeklimaet fungerer, ” siger han.

Det handler om sundhed

Flemming Daugaard går også op i indeklima, når han ikke er på arbejde.

Og for omkring 10 år siden byggede han et nyt hus sammen med sin kone, hvor han har implementeret de bedste af alle de løsninger, som han rådgiver andre i at tage til sig.

“Jeg har bygget det hele selv. Og fordi huset stadig er forholdsvis nyt, er der kun lidt vedligeholdelse, men jeg sætter mig altså ikke bare foran fjernsynet, når jeg kommer hjem,” siger han og fortæller, at han blandt en andet underviser voksne i crawl én gang om ugen.

Og så løber, cykler og svømmer han 10 timer hver uge.

“Vi træner meget herhjemme, og jeg har gennemført 30 forskellige triathlons. Jeg har ofte siddet ned hele dagen på arbejdet, og det kan jo ikke nytte noget, at jeg fortæller folk, hvordan de skal leve sundt og lufte ud, hvis jeg ikke selv lever sundt.”

3 trin til et sundere indeklima

- Luft ud flere gange om dagen - du kan både spare penge på varmeregningen og få et sundere indeklima på samme tid.

- Sov for åbne vinduer - så undgår du, at CO2 niveauet i dit soveværelse stiger for meget i løbet af natten

- Lad være at bruge stearinlys og brændeovne - det giver alt for mange partikler i luften, der så sætter sig i kroppe.

 

 

Specialister i optimering af energi og indeklima

Kontakt

Daugaard Energi ApS

Åkandevej 13 
DK-8830 Tjele

T: +45 30 26 68 13

E: fd@daugaardenergi.dk