fbpx
Vestervang Skole

Vestervang Skole

Vestervang Skole fik tændt
for varmen i rette tid

Problem: Vestervang Skole ville gerne vide, hvornår de skal tænde for varmen, så lokalerne er opvarmet, når elever og lærer møder ind 

Løsning: IC-Meter opsættes og bruges på skolen i flere forskellige afdelinger 

Udbytte: Driftstiderne i skolens CTS-anlæg blev optimeret, og skolen fik en energibesparelse

KONTAKT

Daugaard hjælper skoler til et bedre indeklima

Efter en vellykket opstart på arbejdet med indeklima på Sødal Skole, fik vi kontakt med Jørn fra Vestervang skole i Viborg. Som skolens serviceleder vidste han, hvordan CO2 kan påvirke de elever i klasselokalerne. Han havde desuden et nyt fokus, idet han ønskede at kontrollere varmen i lokalerne mere hensigtsmæssigt.

På de fleste skoler sørger den tekniske serviceleder for, at der er varme på, når eleverne kommer ind i lokalet om morgenen og at temperaturen sænkes, når de forlader skolen igen om eftermiddagen.

Hvornår har lokalet den rigtige temperatur

Men det kan være svært at vide, hvor mange grader, der helt præcist er i klasselokalerne, og hvornår varmekurven rammer den ønskede temperatur. På Vestervang observerede vi, at der blev tændt for tidligt for radiatorerne. Resultatet var, at der var varmt, før eleverne mødte ind. Mandag morgen og langt hen på tirsdagen var den ønskede komforttemperatur i bygningen til gengæld ikke nået.

IC-Meter sparer energi og penge

Ved hjælp af målingerne fra IC-Meter er det muligt at spare både energi og pengene, fordi det er nemt at visualisere og optimere, hvornår der skal justeres på varmen. Måleren logger nemlig data hvert 5. minut. Det danner baggrund for den udførlige rapport, man henter ud af systemet.

Det var desuden nemt, da man ønskede at kunne aflæse tallene uden fysisk at skulle hente den enkelte måler for at tømme den for data. Alle data lægges i ”skyen”, da IC-Meter er forbundet til internettet. Det nemmeste var ifølge skolen, at man ikke skal hente målerne hver morgen, når man skal bruge informationerne.

Date

1. oktober 2019

Tags

Indeklima, IC-Meter
Daugaard Energi - Logo

Specialister i optimering af energi og indeklima
Daugaard Energi ApS
Åkandevej 13
DK-8830 Tjele
T: +45 30 26 68 13
E: fd@daugaardenergi.dk

Privatlivspolitik
Cookiepolitik