fbpx
Kunsthallen Charlottenborg

Kunsthallen Charlottenborg

Klimasikring af kunsthal før vigtig udstilling

Opgave: Klimasikring af museet Kunsthal Charlottenborg i forbindelse med lån af udstillingsgenstande. Målsætning: At holde en temperatur på mellem 18 og 22 grader og en luftfugtighed på 45 – 55 %. Museet skulle også kunne dokumentere overfor ejer af kunstgenstandene, at rammerne for indeklimaet blev overholdt døgnet rundt.
KONTAKT

Løsning

Vi installerede en varmepumpe til at varme og køle samt en luftbefugter. Måling af indeklima i hele udstillingen foregik med IC-Meter, der fik indstillet en alarmfunktion for indeklimaet. Efterisolering af ovenlys op mod et ikke isoleret tagrum.

LøJeff Koons kostbare kunstværker blev klimasikret

Kunsthal Charlottenborg skulle klimasikre et af deres gallerier forud for en udstilling. De udstillede værker af den meget kendte amerikanske kunstner, Jeff Koons, skulle sikres en rumtemperatur på 18 til 22 grader og en relativ fugtighed på 45 til 55 %. Charlottenborg henvendte sig til Daugaard Energi og bad os om at stå for opgaven med rådgivning og vejledning omkring det korrekte indeklima for de lånte værker.

Dokumentation af temperatur og fugtighed

Samtidig med sikring af indeklimaet skulle der udfærdiges dokumentation for, at værdierne for indeklimaet blev overholdt under hele udstillingens varighed. Vi løste opgaven ved at installere måleinstrumentet IC-Meter forskellige steder i kunsthallen. Sådan kunne vi danne os et overblik over, hvordan indeklimaet var. Målinger blev foretaget i sensommeren 2019. Udfordringen ville for alvor vise sig, når udstillingen åbnede i vinterhalvåret og deraf blev udsat for meget tør luft.

Date

1. januar 2020

Tags

Indeklima, IC-Meter
Daugaard Energi - Logo

Specialister i optimering af energi og indeklima
Daugaard Energi ApS
Åkandevej 13
DK-8830 Tjele
T: +45 30 26 68 13
E: fd@daugaardenergi.dk

Privatlivspolitik
Cookiepolitik